Duurzame inblaaswol voor het (na)isoleren van uw spouwmuur.

Welkom bij ons artikel over duurzame inblaaswol voor het (na)isoleren van uw spouwmuur. Als u een woning heeft die gebouwd is voor 1980, dan is de kans groot dat uw spouwmuur geen isolatie heeft. Het isoleren van uw spouwmuur is een slimme investering die u op termijn veel geld kan besparen op uw energierekening. Het is ook nog eens beter voor het milieu en verhoogt het comfort in uw huis. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn van inblaaswol, hoe het werkt, waarom het duurzaam is en hoe het geïnstalleerd wordt.

Voordelen van inblaaswol

Inblaaswol heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten isolatiemateriaal. Het is bijvoorbeeld duurzaam, waterafstotend en brandveilig. Het materiaal is gemaakt van gerecyclede glasvezel en heeft een lange levensduur. Het is daarnaast ook bestand tegen schimmel, rot en insecten, en het reduceert externe geluidsoverlast.



Duurzame eigenschappen van inblaaswol

Inblaaswol is een zeer duurzame isolatiemateriaal. De glasvezel is namelijk gemaakt van gerecycled materiaal, wat bijdraagt aan het verminderen van afval. Ook de productie van inblaaswol is minder energie-intensief en er komt minder CO2 vrij dan bij andere soorten isolatiemateriaal. Bovendien is inblaaswol volledig recyclebaar en kan het aan het einde van de levensduur opnieuw worden gebruikt.

Hoe werkt inblaaswol?

Inblaaswol wordt tussen de muren geblazen met behulp van een inblaasmachine. De inblaasmachine mixt het gerecycleerde glas met lijm, waarna het door de machine verpulverd wordt en in de spouwmuren wordt geblazen. Door de lijm klontert het materiaal niet samen en blijft het op zijn plek zitten. Dit zorgt voor een uitstekende isolatielaag.

Lees ook:   Frambozen conserveren – hoe u uw oogst goed kunt bewaren


Installatie van inblaaswol

De installatie van inblaaswol is relatief snel en eenvoudig. Het hele proces duurt meestal niet langer dan één dag en het werk kan worden uitgevoerd zonder dat er schade wordt aangebracht aan uw woning. De installatie kan het beste worden uitgevoerd door een specialistisch bedrijf dat ervaring heeft met het inblazen van glasvezel.

FAQs
Wat is het R-waarde van inblaaswol?

De R-waarde van inblaaswol is afhankelijk van de dikte van de isolatielaag. Over het algemeen heeft inblaaswol een R-waarde van tussen de 3,5 en 4,5 bij een dikte van 12 tot 15 centimeter.

Is inblaaswol duurzamer dan andere soorten isolatiemateriaal?

Ja, inblaaswol is zeer duurzaam. Het is gemaakt van gerecycled materiaal, energiezuinig en volledig recyclebaar. Het is ook beter voor het milieu, omdat het minder energie-intensief is om te produceren en minder CO2 uitstoot.

Is de installatie van inblaaswol schadelijk voor mijn huis?

Nee, de installatie van inblaaswol is niet schadelijk voor uw huis. Het wordt tussen de muren geblazen zonder dat er schade aangebracht wordt aan de woning. De installatie kan worden uitgevoerd zonder dat er breekwerk nodig is.

Hoeveel kost het om mijn spouwmuren te laten isoleren met inblaaswol?

De kosten voor het isoleren van uw spouwmuren hangen af van de grootte van uw huis en de moeilijkheidsgraad van de installatie. Gemiddeld liggen de kosten voor het isoleren van uw spouwmuren tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn investering terugverdien?

Hoe lang het duurt voordat u uw investering terugverdient hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw huis en de stookkosten. Gemiddeld kunt u uw investering binnen vijf tot zeven jaar terugverdienen.

Lees ook:   De douchehoek afdichten – zo werkt het correct

Conclusie

Het isoleren van uw spouwmuren is een slimme investering die u op termijn veel geld kan besparen op uw energierekening. Inblaaswol is een uitstekende optie voor het (na)isoleren van uw spouwmuren vanwege de duurzame eigenschappen en hoge isolatiewaarde. De installatie van inblaaswol is snel, eenvoudig en kan worden uitgevoerd zonder dat er schade wordt aangebracht aan uw woning. Neem contact op met een specialistisch bedrijf om uw spouwmuren te laten isoleren met inblaaswol.