Dit zijn de grootste fouten bij het dichten van een kelder

Dit zijn de grootste fouten bij het dichten van een kelder

Het dichten van een kelder is een klus waar je niet aan wil beginnen zonder de juiste voorbereiding. Het kan een flinke investering zijn om een kelder waterdicht te maken, maar het voorkomt veel problemen en schade op de lange termijn. Toch gaat het vaak mis bij het dichten van een kelder. In dit artikel bespreken we de grootste fouten die gemaakt worden bij het dichten van een kelder en geven we tips hoe je deze fouten kunt voorkomen.



1. Onvoldoende voorbereiding

Een van de grootste fouten die gemaakt wordt bij het dichten van een kelder is onvoldoende voorbereiding. Voordat je begint met het dichten van de kelder, moet je goed onderzoek doen naar de oorzaak van het probleem. Is het vochtprobleem ontstaan door een lekkage of komt het door een hoge grondwaterstand? Zorg dat je de oorzaak van het probleem goed in kaart brengt voordat je begint met het dichten van de kelder. Als de oorzaak niet goed wordt aangepakt, zal het vochtprobleem blijven bestaan.



2. Een verkeerd gekozen methode

Er zijn verschillende methodes om een kelder waterdicht te maken. Het is echter belangrijk om de juiste methode te kiezen die past bij het vochtprobleem van de kelder. Het is niet altijd de beste optie om de kelder aan de buitenkant te isoleren, soms kan het beter zijn om de kelder van binnenuit te behandelen. Weet je niet zeker welke methode het best past bij jouw vochtprobleem? Schakel dan een expert in.

Lees ook:   Het hele jaar door zomer in huis: je terras als tweede woonkamer

3. Geen goede drainage

Een goede drainage is essentieel bij het dichten van een kelder. Een drainagesysteem zorgt ervoor dat het grondwater niet tegen de muren van de kelder aan blijft staan. Hierdoor wordt voorkomen dat er vocht in de kelder komt. Een slechte drainage kan ervoor zorgen dat het probleem alleen maar erger wordt. Zorg dus dat je een goede drainage aanlegt voordat je begint met het dichten van de kelder.

4. Slechte kwaliteit materialen

Een andere fout die gemaakt wordt bij het dichten van een kelder is het gebruik van slechte kwaliteit materialen. Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor goedkopere materialen, maar op lange termijn kan dit juist duurder uitpakken. Door te kiezen voor kwalitatief goede materialen ben je verzekerd van een betere waterdichting en zal het probleem niet snel terugkeren.

5. Onvoldoende ventilatie

Een goede ventilatie is belangrijk bij het dichten van een kelder. Door te zorgen voor voldoende ventilatie, kan vocht dat in de kelder aanwezig is eenvoudiger verdampen. Dit voorkomt dat er schimmelvorming ontstaat. Zorg voor voldoende ventilatieopeningen in de kelder.

Conclusie

Het is belangrijk om goed voorbereid aan de slag te gaan bij het dichten van een kelder. Door de oorzaak van het probleem goed in kaart te brengen, de juiste methodes en materialen te kiezen en te zorgen voor voldoende ventilatie en drainage, kan een kelder waterdicht worden gemaakt. Door bovengenoemde fouten te voorkomen, kun je voorkomen dat het probleem terugkomt. Schakel bij twijfel altijd een expert in.

FAQs

1. Hoe lang duurt het om de kelder waterdicht te maken?

Lees ook:   Hoe u uw petunia's kunt beschermen tegen vorst

De tijd die het kost om de kelder waterdicht te maken, is afhankelijk van de grootte van de kelder en de methode die gekozen wordt. Gemiddeld genomen duurt het 2 tot 3 dagen om een kelder waterdicht te maken.

2. Hoe kan ik vocht in de kelder voorkomen?

Vocht in de kelder kan voorkomen worden door te zorgen voor voldoende ventilatie, drainage en door het dichten van eventuele scheuren en gaten in de muren.

3. Kan ik zelf de kelder waterdicht maken?

Het is mogelijk om zelf de kelder waterdicht te maken, maar het is wel aan te raden om een expert in te schakelen. Dit voorkomt dat er fouten worden gemaakt waardoor het vochtprobleem alleen maar erger wordt.

4. Wat zijn de kosten van het waterdicht maken van een kelder?

De kosten van het waterdicht maken van een kelder zijn afhankelijk van de grootte van de kelder en de methode die gekozen wordt. Gemiddeld genomen kost het waterdicht maken van een kelder tussen de €1.500 en €5.000.

5. Hoe kan ik mijn kelder droog houden?

Om de kelder droog te houden, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie en drainage. Zorg er ook voor dat eventuele scheuren en gaten in de kelder dichtgemaakt worden om vocht buiten te houden.