Gevelisolatie is eenmaalig investeren in je huis dat je iedere maand weer bespaart op je energiekosten. Er zijn verschillende soorten gevelisolatie en de prijzen hiervan verschillen ook. In dit artikel lees je alles over gevelisolatie: mogelijkheden, prijzen en voordelen!
Wat is gevel isoleren en welke voor- en nadelen heeft het?
Bij gevelisolatie isoleren we de gevel of de buitenmuren met als voornaamste doel het tegenhouden van kou van buitenaf. Daardoor zal het energieverbruik van uw woning verminderen, met als gevolg dat uw energierekening naar beneden gaat. Naast het tegenhouden van kou kan een goede gevel isolatie ervoor zorgen dat de woning goed beschermd wordt tegen warmte in de zomer. Zo blijft het koel in huis als het buiten warm is. Ook zorgt gevelisolatie ervoor dat schimmelvorming geen kans krijgt.
Gevelisolatie is echter best prijzig. Dit komt met name door de grote oppervlakte die geïsoleerd moet worden. De prijs is natuurlijk afhankelijk van waar u voor kiest. Het plaatsen van een buitenmuur valt bijvoorbeeld duurder uit dan wanneer er alleen steenstrips gebruikt worden bij de gevelisolatie. Ten slotte is het belangrijk om goed te ventileren, omdat een goed geïsoleerd huis er tevens voor kan zorgen dat er niet voldoende frisse lucht in huis komt. Door een raam open te zetten, is dit zo opgelost!
Waarom isolatie gevel?
Er zijn meerdere redenen om uw gevel te laten isoleren. Er komt minder vocht in uw woning en daarnaast worden geluiden van buiten beter tegengehouden, zodat u minder hinder ondervindt van harde geluiden op straat. Verder kunnen we met gevelisolatie de buitenkant van uw huis behoorlijk opknappen. Doordat uw woning er beter uitziet, zal het huis meer waard worden, wat weer goed van pas komt als u later eventueel uw woning wilt verkopen.
Wanneer kiezen voor gevel isoleren?
Als er geen spouwmuur in uw woning is, dan is gevel isolatie de enige mogelijkheid. Op deze manier kunt u kou, vocht en warmte van buitenaf zoveel mogelijk tegenhouden. Het beste moment voor gevelisolatie is natuurlijk tijdens de bouw van uw huis. Bij bestaande woningen kunnen we de gevelisolatie op verschillende manieren realiseren, waarover we u hieronder meer vertellen.
Welke soorten gevelisolatie zijn er?
Op het gebied van gevelisolatie zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder binnenmuurisolatie en buitenmuurisolatie. Beide vormen van isolatie hebben een aantal voor- en nadelen. Daarnaast is spouwmuurisolatie een optie. De spouwmuur is de muur binnen een bestaande muur. Tussen de binnen- en buitenmuur zit een ruimte van ongeveer vijf centimeter. Deze ruimte wordt de spouw genoemd. Spouwmuurisolatie is voor veel mensen een interessante mogelijkheid.
Gevelisolatie via spouwmuur
Als u ervoor kiest om uw gevel te isoleren via de spouwmuur, dan zijn er een aantal zaken die dit aantrekkelijk maken. Zo hoeft de muur niet verwijderd te worden, omdat de muurisolatie in de spouw geplaatst wordt. Dit bespaart u een hoop tijd en rommel. Ook is het redelijk eenvoudig om bij de spouwmuur te komen, waardoor we het hele project snel kunnen realiseren.
Daarnaast is gevelisolatie via de spouwmuur een van de voordeligste opties. Zo wint u niet alleen tijd, maar ook geld! Een aandachtspunt bij gevelisolatie via de spouwmuur is dat het alleen bij nieuwere huizen gedaan kan worden. Oudere huizen hebben namelijk geen spouwmuur. Bij deze huizen is alleen buiten- of binnenmuurisolatie mogelijk. Bij spouwmuurisolatie is het tevens van belang dat er voldoende ventilatie is, anders kan het vocht niet weg. Hierdoor kunnen vochtplekken en zelfs schimmel ontstaan op de binnen- en buitenmuur. Goed ventileren is dus een must!
Gevelisolatie buitenzijde
Als u overweegt om uw gevel te isoleren via de buitenzijde, dan heeft dat een aantal pluspunten. U kunt met gevelisolatie via de buitenzijde de meeste energie besparen, omdat we de isolatie goed en gemakkelijk aan kunnen brengen. Dit zult u dus snel merken in uw portemonnee! Andere voordelen van gevelisolatie buitenzijde zijn dat het geen ruimte in huis kost en dat we meteen een nieuwe gevel in onder andere hout of kunststof kunt plaatsen. Zo maakt gevelisolatie uw huis gelijk een stuk mooier!
Wel dient u er rekening mee te houden dat buitenmuurisolatie niet altijd kan, omdat de gevel zich bijvoorbeeld op de erfgrens bevindt. Om teleurstellingen te voorkomen, is het ook van belang om over de juiste vergunningen te beschikken. Het is namelijk niet altijd vanzelfsprekend dat gevelisolatie via de buitenmuur is toegestaan. Het is dus de moeite waard om dit eerst uit te vinden.
Gevelisolatie binnenzijde
Veel mensen kiezen voor gevelisolatie via de binnenzijde als spouwmuurisolatie niet mogelijk is. Een gunstig aspect van deze soort gevelisolatie is dat er geen vergunning nodig is. Dit geeft wat meer vrijheid! Een aandachtspunt bij gevelisolatie via de binnenzijde is dat het minder gemakkelijk is als bijvoorbeeld gevelisolatie via de spouwmuur, waardoor het meer tijd kost.
Verder levert u altijd ruimte in bij deze vorm van gevelisolatie. De kamer zal wat kleiner worden, omdat er onder andere gipskartonplaten aangebracht moeten worden. Daartegenover staat dat onze specialisten ervoor zorgen dat u er een perfect geïsoleerde muur voor terugkrijgt!
Welke materialen worden er gebruikt voor isolatie gevel?
Bij gevelisolatie worden een aantal materialen toegepast. Materialen die geschikt zijn voor gevelisolatie zijn onder andere resolschuim, PUR-PIR, façabrick en E-board, en icynene.
Resolschuim
Resolschuimplaten zijn hardschuimplaten met een zeer goede isolatiewaarde en PUR-PIR is een kunstofschuim.
PUR-PIR
De panelen in PUR-PIR zijn gemakkelijk in het gebruik en ze zijn licht- en drukvast.
Façabrick & E-board
Andere materialen die gebruikt worden bij gevelisolatie zijn minerale wol en Façabrick & E-board. Façabrick heeft als groot voordeel dat renovatie en isolatie van de gevel in een keer gedaan kunnen worden.
Icynene
Icynene is een isolatieschuim dat gebruikt kan worden bij het isoleren van lastige oppervlakken.
Gevelisolatie prijs bij nieuwbouw en renovatie
De gevelisolatie prijs is afhankelijk van een aantal zaken. Allereerst wordt er onderscheid gemaakt tussen een nieuwbouwproject en een renovatieproject. Verder bepalen de gebruikte materialen bij gevelisolatie in grote mate de prijs. Gemiddeld liggen de prijzen bij gevelisolatie tussen de 20 en 250 euro per vierkante meter. Voor een prijs op maat kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via onze website. We helpen u graag verder!
Premie gevelisolatie
Er zijn verschillende soorten premie gevelisolatie beschikbaar. Voor het na-isoleren van de spouwmuur kunt u via de distributienetbeheerder een premie van 5 euro per vierkante meter aanvragen. Voor gevelisolatie via de binnenzijde van de buitenmuur is deze premie 15 euro per vierkante meter en voor gevelisolatie via de buitenkant van de buitenmuur is er een premie van 15 euro per vierkante meter. Dat scheelt alweer in de kosten!
Werkwijze gevel isoleren en gevelisolatie crepi
Hoe gaat gevelisolatie eigenlijk in zijn werk? Bij buitengevelisolatie worden er platen in verschillende maten tegen de buitenmuur geplaatst. Meestal zijn dit polystyreenplaten. Dit gebeurt door middel van plakken of mechanische bevestiging met pluggen, lijm of mortel. Welke techniek er gebruikt wordt, is afhankelijk van de woning en de opbouw van de buitenmuur. Na het plaatsen van de gevelisolatie volgt de afwerking. Hier zijn verschillende opties voor, zoals een stuclaag of gevelbekleding met bijvoorbeeld gevelplaten of steenstrips.
Ook kunt u kiezen voor gevelisolatie crepi. De gevel wordt dan bepleisterd met crepi. Dit wordt meestal gedaan in combinatie met kunstharspleister of minerale sierpleister. Waar u ook voor kiest, de vakmensen van Duurzaam Vlaanderen zorgen ervoor dat uw gevel goed geïsoleerd wordt en dat de buitenkant van uw woning er weer als nieuw uitziet!
Waarom isoleren tegen de gevel
Een gevel isoleren heeft tal van voordelen. Zo bespaart u energiekosten, verbetert u de akoestiek en creëert u een prettige woon- en leefomgeving. Maar waarom is het belangrijk om te isoleren tegen de gevel?
In België koud weer de helft van het jaar. Tijdens deze koude periode stookt iedereen zijn of haar huis om toch maar warm te zitten. Dit kost niet alleen veel geld, maar levert ook een hoop CO2-uitstoot op. Wanneer u uw gevel isoleert, bespaart u tot wel 30% op uw stookkosten. Dit betekent dat er minder CO2 wordt uitgestoten en dat u minder geld kwijt bent aan stookkosten.
Een ander voordeel van gevelisolatie is dat u minder last heeft van tocht. Dit komt omdat er geen koude lucht meer naar binnen kan stromen wanneer de deuren of ramen open staan. Dit zorgt voor een aangenamere temperatuur in huis en voorkomt dat er onnodig veel energie wordt verspild.
Daarnaast is het ook nog eens beter voor de akoestiek in huis. Wanneer u uw gevel isoleert, dempt u geluidsoverlast van buitenaf. Dit is ideaal wanneer u in een drukke buurt woont of wanneer u gevoelig bent voor geluidsoverlast.
Tot slot is gevelisolatie ook nog eens beter voor het milieu. Wanneer er minder stroom wordt verbruikt, bespaart u namelijk op CO2-uitstoot. Gevelisolatie is dus niet alleen beter voor uw portemonnee, maar ook nog eens beter voor het milieu.
Voor- en nadelen buitengevel isoleren
Buitengevelisolatie is een methode om de warmte binnenshuis te houden door de gevel van het huis te isoleren. Dit kan met verschillende materialen, zoals isolatieplaten, vloeibare isolatie of speciale isolatiematerialen die in een spouw worden aangebracht. Buitengevelisolatie heeft verschillende voordelen, maar er zijn ook nadelen verbonden aan deze manier van isoleren. Voordelen van buitengevelisolatie:
- Buitengevelisolatie kan ervoor zorgen dat het huis aanzienlijk minder energie verbruikt om op te warmen in de winter. Dit bespaart u geld op uw energierekening en is beter voor het milieu.
- Buitengevelisolatie kan ook helpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen. Dit is ideaal als u in een drukke woonwijk woont of als u last heeft van verkeersgeluiden.
- Buitengevelisolatie kan ook helpen beschermen tegen vocht en schimmel. Dit komt omdat de isolatie helpt voorkomen dat vocht van buitenaf naar binnen kan komen. Dit is ideaal voor mensen die lijden aan astma of andere ademhalingsproblemen. Nadelen van buitengevelisolatie: -Buitengevelisolatie kan duurder zijn dan andere soorten isolatiematerialen.
- Buitengevelisolatie kan moeilijker te installeren zijn dan andere soorten isolatiematerialen.
- Buitengevelisolatie kan ervoor zorgen dat het huis minder “ademend” is. Dit betekent dat er meer kans is op condens en schimmelvorming.
Soorten buitengevelisolatie
Buitengevelisolatie is een goede manier om je huis beter te isoleren en je energiekosten te verlagen. Er zijn verschillende soorten buitengevelisolatie, en welke voor jou het beste is, hangt af van je huis en je budget.
Rigid foam isolatiepanelen zijn een populaire keuze voor buitengevelisolatie. Ze zijn gemaakt van polystyreen of polyurethaan, en worden vastgezet met speciale lijm of nagels. Rigid foam isolatiepanelen zijn eenvoudig te installeren, maar ze kunnen duurder zijn dan andere opties.
Een andere optie is vloeibare isolatie, die wordt aangebracht met een spuitpistool. Vloeibare isolatie kan makkelijker in moeilijk bereikbare plekken worden aangebracht dan panelen, maar het kan duurder zijn en meer tijd kosten om aan te brengen.
Spray-in isolatie is een andere optie, en deze wordt meestal gemaakt van polyurethaan of cellulose. Spray-in isolatie kan moeilijk te installeren zijn, maar het is eenvoudig schoon te houden en kan op verschillende manieren aangebracht worden. Het is vaak de goedkoopste optie, maar het kan niet zo goed werken als andere soorten buitengevelisolatie.
1. Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een woning. Spouwmuurisolatie is een vorm van gevelisolatie waarbij er isolatiematerialen in de spouw aangebracht worden. Dit kan zowel bij nieuwbouw als bij bestaande bouw. Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om je huis beter te isoleren, waardoor je minder energie kwijt bent aan verwarming en/of airconditioning. Bovendien bespaar je hiermee op je energiekosten.
2. Gevelisolatie buitenkant
Gevelisolatie is een belangrijke factor in het verminderen van de hoeveelheid energie die je huis verliest. Er zijn verschillende soorten gevelisolatie, maar buitenkant gevelisolatie is een van de meest populaire en efficiënte opties. Buitenkant gevelisolatie houdt je huis warmer in de winter en cooler in de zomer door het creëren van een barrière tussen de buitenmuren van je huis en de binnenlucht.
Buitenkant gevelisolatie kan worden bereikt door het toepassen van isolatiematerialen of het aanbrengen van een extra laag materiaal over de buitenzijde van je muur. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die je kunt gebruiken, zoals glaswol, polystyreen, of PUR-schuim. Elke optie heeft voordelen en nadelen, dus je zult moeten beslissen welke optie het beste bij jouw situatie past.
3. Gevelisolatie binnenkant
Gevelisolatie is een belangrijke factor in het verminderen van de hoeveelheid energie die nodig is om een huis of gebouw te verwarmen of koelen. Het is daarom noodzakelijk om te weten welke soort gevelisolatie het meest geschikt is voor uw huis of gebouw. Er zijn twee soorten gevelisolatie: binnengevelisolatie en buitengevelisolatie. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te bepalen welke het beste bij uw situatie past.
Buitengevelisolatie wordt vaak aanbevolen omdat het de meest effectieve manier is om de warmte binnenshuis te houden. Het is echter ook de duurste optie en vereist meer onderhoud dan binnengevelisolatie. Buitengevelisolatie is echter veel betrouwbaarder wanneer het gaat om de bescherming van uw huis of gebouw tegen extreme weersomstandigheden, waaronder vorst.
Gevelisolatie binnenshuis is een goedkopere optie die minder onderhoud vergt dan buitengevelisolatie, maar biedt niet dezelfde mate van bescherming als buitengevel isolatie. Gevelisolatie binnenshuis kan gemakkelijk worden geïnstalleerd door zelfstandige aannemers of thuisverbouwers en heeft minder kosten voor materialen en installatie. Gevelisolatie binnenshuis kan echter moeilijker te onderhouden zijn dan buitengevel isolatie omdat het meestal minder stevig is en sneller verslijt.
Afwerking gevelisolatie
Afwerking gevelisolatie is een belangrijk onderdeel van het isolatieproces. Het is belangrijk om te weten welke afwerking geschikt is voor uw situatie en wat de kosten hiervan zijn. In dit blog leest u alles over de verschillende soorten gevelafwerking en de prijzen hiervan.
met crepi
Wat is gevelisolatie?
Gevelisolatie is een maatregel die je neemt om de warmte binnenshuis te behouden. Je huis wordt hierdoor beter geïsoleerd en je bespaart op de energierekening. Er zijn verschillende manieren om je gevel te isoleren. In dit artikel bespreken we gevelisolatie met crepi.
Crepi, wat is dat?
Crepi is een dun laagje kalkmortel dat je aanbrengt op de buitenmuren van je huis. Het is een goede isolatiemaatregel omdat het de warmte binnenhoudt. Bovendien beschermt het je muren tegen vocht en verkleuring.
Voordelen van gevelisolatie met crepi
Gevelisolatie met crepi heeft verschillende voordelen:
- Je huis wordt beter geïsoleerd en je bespaart op de energierekening.
- Het is een goede isolatiemaatregel tegen vocht en verkleuring.
- Crepi is een dun laagje kalkmortel dat je makkelijk aanbrengt op de buitenmuren van je huis.
met steenstrips
Steenstrips zijn een populaire manier van gevelisolatie. Ze zijn makkelijk te monteren, goedkoop en bieden een goede isolatiewaarde. Daarnaast zijn steenstrips ook nog eens milieuvriendelijk, want ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen.
Steenstrips worden meestal gemaakt van kalksteen of leisteen. Kalksteen is een relatief zachte steensoort, waardoor het makkelijk te bewerken is. Leisteen is daarentegen een harder materiaal, maar dat maakt het wel minder geschikt voor doe-het-zelvers.
De prijs van gevelisolatie met steenstrips hangt af van de soort steenstrip en de dikte ervan. Kalksteen strips zijn meestal wat goedkoper dan leisteen strips, maar leisteen strips hebben wel een iets beter isolatierend vermogen.
met PUR foam
Een andere manier van gevelisolatie is met behulp van PUR foam. Dit soort isolatie wordt veel gebruikt in de scheepsbouw, maar kan ook uitstekend dienen voor gevelisolatie. Het voordeel van PUR foam is dat het relatief goedkoop is en eenvoudig te monteren is. Ook biedt het veel bescherming tegen vocht en kou.
Het nadeel van PUR foam, ten opzichte van andere soorten gevelisolatie, is dat het niet zo bestand is tegen hitte en vuur. Daarnaast kan het makkelijk tegen een muur aan schuren, waardoor er krassen in kunnen ontstaan.
met houten gevelbekleding
Gevelisolatie is een belangrijke factor bij het verminderen van de kosten van uw energierekening. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook leiden tot besparingen op uw maandelijkse uitgaven. Er zijn verschillende soorten gevelisolatie die geschikt zijn voor houten gevelbekleding. Dit soort isolatie wordt veel gebruikt in Nederland en kan een goede keuze zijn wanneer u de optie van gevelisolatie overweegt.
met gevelpanelen
Als je kijkt naar de verschillende soorten gevelisolatie die er zijn, dan zie je dat er veel mogelijkheden zijn. Zo kun je kiezen voor gevelisolatie met gevelpanelen. Dit is een methode waarbij je de panelen aan de buitenkant van de gevel bevestigt. Dit heeft als voordeel dat je niet hoeft te werken aan de binnenkant van de woning. Bovendien is dit een relatief eenvoudige en snelle manier om de woning te isoleren.
De prijs van gevelisolatie met gevelpanelen is afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Zo zijn er panelen van hout, kunststof of polystyreen. Het is belangrijk om goed te kijken naar de isolatiewaarde van het materiaal, want dit bepaalt mede hoeveel je bespaart op de energiekosten.
met spuitkurk
Naast gevelpanelen, kun je ook kiezen voor gevelisolatie met kurk. Dit is een relatief nieuwe methode, maar het is wel iets dat steeds vaker wordt toegepast. Kurk is een materiaal dat bekend staat om zijn goede isolatiewaarde. Het voordeel van gevelisolatie met kurk is dat het geluidsoverlast ook aanzienlijk vermindert. Bovendien is dit een materiaal dat goed ademt, waardoor er minder vocht in huis ontstaat.
De prijs van gevelisolatie met kurk kan verschillen per leverancier en per soort materiaal dat je gebruikt. Het is dus belangrijk om goed te vergelijken voordat je overgaat tot aanschaf.
met vliegas
Een andere optie voor gevelisolatie is isolatie met vliegas. Dit is een methode waarbij er een koudemiddel in de muren wordt gespoten. Deze methode wordt veel gebruikt bij nieuwbouwprojecten, maar je kunt het ook laten uitvoeren bij jouw bestaande woning. Het voordeel van dit materiaal is dat het goed aansluit op het materiaal waarin je wilt isoleren. Bovendien zorgt het er ook nog eens voor dat de muren beter ademen, waardoor er minder schimmelvorming ontstaat.
De prijs van gevelisolatie met vliegas hangt onder meer af van de oppervlakte die je wilt isoleren en hoeveel m2 je wilt laten isoleren. Bovendien kunnen er kosten in rekening gebracht worden voor het aanleggen van de buizen.
met glaswol
Als je kijkt naar de verschillende soorten materialen die gebruikt worden bij gevelisolatie, dan zie je dat er nog wel eens een keuze gemaakt kan worden tussen isolatiematerialen met verschillende isolatiewaarden. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor gevelisolatie met glaswol. Dit is een materiaal dat bekend staat om zijn goede isolatiewaarde en het voordeel is dat het geluidsoverlast ook vermindert. Bovendien is dit een materiaal waarmee je relatief makkelijk en snel de woning kunt isoleren.
De prijs van gevelisolatie met glaswol hangt onder meer af van de oppervlakte die je wilt isoleren. Daarnaast kunnen er bijkomende kosten in rekening gebracht worden voor het aanleggen van de isolatieplaten.
met EPS
EPS staat voor Expanded Polystyrene en is een materiaal dat veel gebruikt wordt bij gevelisolatie. Dit is een materiaal waarmee je relatief snel en makkelijk kunt isoleren, maar het voordeel is dat het geluidsoverlast vermindert. Bovendien heeft dit materiaal een goede isolatiewaarde, waardoor je minder energiekosten maakt. Ook ademt dit materiaal, waardoor er minder schimmelvorming in huis ontstaat.
De prijs van gevelisolatie met EPS hangt onder meer af van de oppervlakte die je wilt isoleren en de dikte van de platen. Daarnaast kunnen er bijkomende kosten in rekening gebracht worden voor het aanleggen van de isolatieplaten.
met verf
Als je kijkt naar de verschillende soorten materialen waarmee je kunt isoleren, dan zie je dat er verschillende keuzes gemaakt kan worden tussen materiaal met hoge of lage isolatiewaarde. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gevelisolatie met verf. Dit is een methode waarbij je het materiaal aanbrengt door middel van verf. Dit heeft als voordeel dat je relatief snel en makkelijk de woning kunt isoleren, maar het nadeel is dat de isolatiewaarde niet altijd even hoog is.
De prijs van gevelisolatie met verf is afhankelijk van de isolatiewaarde die je wilt bereiken. Bovendien kunnen er bijkomende kosten in rekening gebracht worden voor het aanbrengen van de verf.
met pur
PUR staat voor polyurethaanschuim en dit is een materiaal dat veel gebruikt wordt bij gevelisolatie. Dit is een materiaal waarmee je relatief snel kunt isoleren, maar het voordeel is dat het geluidsoverlast ook aanzienlijk vermindert. Bovendien ademt dit materiaal, waardoor er minder schimmelvorming in huis ontstaat en heeft het een hoge isolatiewaarde.
De prijs van gevelisolatie met PUR hangt onder meer af van de oppervlakte die je wilt isoleren en de dikte van de platen. Daarnaast kunnen er bijkomende kosten in rekening gebracht worden voor het aanleggen van de isolatieplaten.
met cellulosevezel
Als je kijkt naar de verschillende soorten materialen waarmee je kunt isoleren, dan zie je dat er verschillende keuzes gemaakt kan worden tussen materiaal met hoge of lage isolatiewaarde. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gevelisolatie met cellulosevezel. Dit is een methode waarbij je het materiaal aanbrengt door middel van verf. Dit heeft als voordeel dat je relatief snel en makkelijk de woning kunt isoleren, maar het nadeel is dat de isolatiewaarde niet altijd even hoog is.
De prijs van gevelisolatie met cellulosevezel is afhankelijk van de isolatiewaarde die je wilt bereiken. Bovendien kunnen er bijkomende kosten in rekening gebracht worden voor het aanbrengen van de verf.
met polystyreen
Als je kijkt naar de verschillende soorten materialen waarmee je kunt isoleren, dan zie je dat er verschillende keuzes gemaakt kan worden tussen materiaal met hoge of lage isolatiewaarde. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gevelisolatie met polystyreen. Dit is een materiaal waarmee je relatief snel en makkelijk de woning kunt isoleren, maar het nadeel is dat de isolatiewaarde niet altijd even hoog is.
De prijs van gevelisolatie met polystyreen hangt onder meer af van de oppervlakte die je wilt isoleren. Daarnaast kunnen er bijkomende kosten in rekening gebracht worden voor het aanleggen van de isolatieplaten.
Gevelisolatie met nieuwe buitenmuur
Gevelisolatie is een goede manier om je huis te beschermen tegen weersinvloeden en om energie te besparen. Er zijn verschillende soorten gevelisolatie, dus het is belangrijk om te weten welke soort het beste bij jouw huis past. In dit artikel lees je alles over gevelisolatie met een nieuwe buitenmuur: de mogelijkheden, de prijzen en de voordelen.
Gevelisolatie voor zij- en wachtgevels
De meeste woningen in Nederland zijn vrijstaande of halfvrijstaande woningen met een aantal gevels. Het isoleren van deze gevels is van groot belang om de woning energiezuinig te maken. Gevelisolatie kan op verschillende manieren worden toegepast, afhankelijk van het soort gevel en het materiaal dat wordt gebruikt.
Zijgevelisolatie is een veel voorkomende manier van gevelisolatie in Nederland. Dit houdt in dat er isolatiematerialen aan de buitenkant van de gevel worden bevestigd. Zijgevelisolatie is relatief eenvoudig te installeren en is daarom een populaire keuze onder huiseigenaren. Het voordeel van zijgevelisolatie is dat het de warmteverlies door de gevel aanzienlijk vermindert, wa
Premies & subsidies in België voor gevelisolatie
De overheid geeft verschillende premies en subsidies voor gevelisolatie. Dit is om mensen te stimuleren om hun huis beter te isoleren. Op deze manier bespaart iedereen energie en CO2 uitstoot. Het is dus goed voor het milieu én je portemonnee!
In België zijn er twee soorten premies voor gevelisolatie: een fiscale aftrek (via je aangifte inkomstenbelasting) en een subsidie van de Vlaamse Overheid.
Fiscale aftrek: je kan 20% van de investeringskosten aftrekken van je belastbaar inkomen. Dit geldt wel alleen voor particulieren, niet voor bedrijven. De kosten moeten minimaal € 1.000 zijn, en er is een maximum van € 4.000.
Hoeveel kost gevelisolatie per m2?
Een vraag die we vaak krijgen is: ‘hoeveel kost gevelisolatie per m2?’. Dit is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort isolatie dat je kiest en hoeveel m2 je wilt laten isoleren. In dit blog lees je alles over de gemiddelde kosten van gevelisolatie.
Werkwijze buitengevelisolatie
Bij buitengevelisolatie wordt er een laag isolatiemateriaal aangebracht op de gevel van het huis. Dit kan op verschillende manieren. De meest gebruikelijke methode is spuitisolatie. Bij spuitisolatie wordt het isolatiemateriaal in een speciale machine gespoten en vervolgens aangebracht op de gevel. Een andere mogelijkheid is rollisolatie. Bij rollisolatie wordt het isolatiemateriaal in lagen aangebracht op de gevel met behulp van een rol.
Gevelisolatie is een goede manier om je huis te Isoleren en je energiekosten te verlagen. Gevelisolatie voorkomt ook dat vocht in je huis komt. Buitengevelisolatie is een geweldige manier om je huis te beschermen tegen de kou en het weer.
Kosten buitengevelisolatie
De prijs van buitengevelisolatie hangt af van de grootte van je huis en waar je woont. Het kan ook verschillen per bedrijf wat ze aanrekenen voor hun diensten. De gemiddelde prijs voor buitengevelisolatie in België ligt tussen de € 3000,- en € 3500,-.
Gevel isoleren: Zelf doen of laten doen?
Als je je gevel wilt isoleren, dan heb je de keuze om dit zelf te doen of om het door een professional te laten doen. Beide opties hebben voordelen en nadelen. Wanneer je ervoor kiest om het zelf te doen, moet je wel weten hoe je dit moet aanpakken. Op internet vind je verschillende handleidingen die je stap voor stap kunnen helpen bij het isoleren van je gevel. Het voordeel van dit is dat het goedkoper is dan wanneer je het door een professional laat doen. Echter, als je niet weet wat je doet, kan het resultaat teleurstellend zijn en kan het zelfs leiden tot schade aan je huis. Daarom is het belangrijk dat je goed informeert voordat je aan de slag gaat met de isolatie van je gevel.
Offerte voor muurisolatie
Wil je een offerte voor muurisolatie? Wij hebben de juiste partners voor je die jou een passende offerte kunnen sturen. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Hoe muur isoleren langs buiten?
Als je je huis wilt isoleren, dan zijn er verschillende manieren om dat te doen. Een van de mogelijkheden is om de muren langs buiten te isoleren. Dit heeft verschillende voordelen. In dit artikel lees je alles over gevelisolatie: de mogelijkheden, de prijzen en de voordelen.
Gevelisolatie is een goede manier om je huis beter te isoleren. Er zijn verschillende manieren om gevelisolatie aan te brengen en daarom is het belangrijk om je informeert over de verschillende mogelijkheden. Gevelisolatie wordt vaak gedaan door middel van isolatiemateriaal zoals EPS of XPS toe te passen op de buitenmuren. Dit kan met behulp van speciale kleefband of met spijkers en schroeven worden bevestigd. Gevelisolatie kan ook worden aangebracht door middel van een spuitbus. In sommige gevallen is het mogelijk om gevelisolatie in de muur aan te brengen tijdens de bouw van het huis.
Gevelisolatie heeft verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je huis beter geïsoleerd wordt en dat je minder last zult hebben van kou en tocht in huis. Ook zal je energiekosten verlagen doordat je huis beter geïsoleerd is.
Is crepi isolerend?
In de zomer houdt een dikke laag crepi je huis koel en in de winter beschermt het je woning tegen kou en wind. Bovendien is een gevel met crepi ook nog eens heel onderhoudsvriendelijk. Maar is crepi wel isolerend?
Crepi is een dunne laag mortel die over de gevel wordt aangebracht. Het geeft je huis een fraaie, strakke look en beschermt de muur tegen weersinvloeden. Crepi kan worden gemaakt van verschillende materialen, zoals kalk, cement of keramische korrels.
Crepi isoleert niet alleen je huis tegen kou en wind, maar ook tegen geluidsoverlast. Daarnaast beschermt het je woning ook nog eens tegen vocht en schimmels. Bovendien is crepi heel onderhoudsvriendelijk; een nat doekje is vaak al voldoende om het schoon te maken.
Hoe dik moet gevelisolatie zijn?
Hoe dik moet gevelisolatie zijn? is een veelgestelde vraag. De dikte van de isolatie hangt af van het soort materiaal dat je kiest, de hoeveelheid warmte die je wilt behouden en de kosten die je bereid bent te maken.
Een dunne laag gevelisolatie is voldoende als je alleen wilt besparen op de kosten van verwarming of airconditioning. Een dikkere laag is nodig als je ook wilt besparen op de kosten van elektriciteit of gas.
Gevelisolatie kan worden gemaakt van verschillende materialen, zoals polystyreen, polyurethaan, mineralwol of glaswol. Het soort materiaal dat je kiest, bepaalt de dikte en de prijs van de isolatie.
Mineralwol is een goedkope optie, maar het is niet zo efficiënt als andere materialen. Het is echter makkelijk te installeren en is bestand tegen vuur en veranderingen in de temperatuur.
Glaswol is een duurdere optie, maar het is veel efficiënter en kan helpen bij het besparen op de kosten van verwarming of airconditioning. Het is echter lastig te installeren en kan lelijke vlekken achterlaten op je muur.