Hoe aardbeien goed te bewaren

Aardbeien opslag
Aardbeien kunnen goed in de koelkast worden bewaard.

Verse aardbeien moeten zeer zorgvuldig worden bewaard. Want al te snel vormen zich drukpunten, die de vruchten vervolgens oneetbaar maken. Hoe de juiste opslag van aardbeien werkt, leert u in dit artikel.

Behandel correct onmiddellijk na de oogst

De juiste behandeling van vers geoogste aardbeien is de basisvoorwaarde om de vruchten daarna feilloos te kunnen bewaren. Behandel de aardbeien altijd op de volgende manier:



  • Was aardbeien niet onder stromend water, maar in stilstaand water, idealiter in een kom
  • Giet het fruit vervolgens af in een zeef
  • Om te drogen, dep ze voorzichtig met een theedoek
  • Knip de groene kelkbladen af
  • Beschimmelde en rotte aardbeien sorteren
  • Zet bij het behandelen van de aardbeien geen druk op het fruit
  • Leg ze met de voorkant naar beneden op een dienblad in plaats van het fruit op elkaar te stapelen



Bewaar aardbeien in de koelkast

Aardbeien kunnen ongeveer een dag of twee in de koelkast worden bewaard. Dus je moet deze vruchten alleen in de koelkast zetten als je van plan bent ze binnenkort te consumeren. Bewaar aardbeien niet in plastic zakken, anders is er een risico op schimmelgroei. Plaats in plaats daarvan keukenpapier in een Tupperware-blik en leg de aardbeien erin. Als alternatief is een dienblad of bakplaat geschikt om de vruchten met het snijoppervlak naar beneden gericht te plaatsen.

Van het bed naar de vriezer

In de vriezer kunnen aardbeien maximaal tien maanden worden bewaard. De voorwaarde hiervoor is echter een goede voorbereiding voor opslag in de vriezer. Maak de aardbeien schoon zoals voorgeschreven en vul ze in diepvrieszakken. Idealiter worden de zakken gestofzuigd voordat ze in de vriezer worden geplaatst.

Lees ook:   Coniferenhaag

Zodat de vruchten elkaar niet verpletteren, kunt u de aardbeien vooraf invriezen op een bakplaat. Om dit te doen, plaats de aardbeien gewassen en schoongemaakt op de schaal, zonder dat ze elkaar aanraken. Plaats vervolgens de bakplaat in de vriezer waar het fruit voorbevriest. Haal ze er na een dag uit en verpak ze losjes in diepvrieszakken om ze weer in te vriezen.

></p> <span klasse=