Plaats lila in de vaas

Lila-in-de-vaas
Lila ziet er ook geweldig uit in de vaas.

Lila verrijkt zowel uw tuin als het appartement. Je kunt de prachtige bloemen van de plant in een vaas zetten. Hier kunt u ontdekken waar u op let en wat de bloemen u kunnen bieden. Gebruik gewoon de volgende tips.

Dit is wat de prachtige bloesem van de sering biedt

Op de lila vorm ware bloeiende struiken. De plant staat zo vol met bloemen dat je met een paar takken al een mooie struik bij elkaar hebt. Als je het in de vaas zet, heb je in het appartement ook een deel van de aromatische geur die de bloemen van de sering in de tuin verspreiden.





Dan kun je rekenen op bloei

  • Begin mei tot half juni
  • Exacte bloeitijd varieerde afhankelijk van de variëteit
  • Kleuren: wit, roze of violet

Als je de bloemen van de sering snijdt, kun je ze voornamelijk als boeket gebruiken. In feite zijn de bloemen ook eetbaar, maar je moet jezelf zorgvuldig informeren voordat je ze als voedsel gebruikt. Alleen als de bloemen lang genoeg gaar zijn, breken bepaalde stoffen af in de bloemblaadjes. Wanneer ze rauw worden gegeten, kunnen de bloemblaadjes krampen veroorzaken. Lila wordt daarom als giftig beschouwd. Als snijbloem voor de vaas is de plant echter uitermate geschikt.

Zo lang lila blijft in de vaas

Om ervoor te zorgen dat de sering in de vaas lang meegaat, moet je op bepaalde dingen letten. Gebruik een scherpe schaar om te knippen. Dan kunnen de afzonderlijke takken zich dan beter van water voorzien zodra ze in de vaas staan. Indien mogelijk moet u het maaisel ’s ochtends van de plant snijden. Je neemt ook de volgende maatregelen.

Lees ook:   Dakgoten: plaatsing en onderhoud

Hierdoor blijft de lila langer vers

  1. Vaas afspoelen voor gebruik
  2. Dagelijks water verversen
  3. Stengels van de plant om de drie dagen opnieuw snijden
  4. Plaats boeket ’s nachts in een koele kamer

Dan kun je de snijbloem winnen

Lila mag niet te laat in het jaar of te vroeg worden gesneden. Omdat de basis voor de knoppen zich vormt nadat de bloemen zijn vervaagd, loop je anders het risico de kleine knoppen van de sering af te snijden. Bij een grootschalige snoei loop je het risico dat er komend voorjaar geen bloei ontstaat. In de regel wordt daarom een snoei direct na de bloeiperiode aanbevolen.

Zolang je echter geen uitgebreide snoei doet, kun je gedurende de hele bloeiperiode gemakkelijk enkele takken van de sering afknippen. Dit is zelfs een voordeel. In de regel moet je enkele takken van de dichte kop van de plant afsnijden. Dit zal de sering een beetje lichter maken. Ten eerste haal je wat gewicht van de plant en maak je het leven gemakkelijker. Ten tweede zorg je voor een betere ventilatie. Als je deze kleine snede maakt, valt er knipsel af. Gebruik dit gewoon voor één of meerdere boeketten.