Veel tuinders vragen zich af welke aantrekkingskracht een plant uitoefent op insecten voordat ze in de tuin worden geplaatst. Hier kun je ontdekken welke insecten de sering aantrekt. In tegenstelling tot wat je zou denken, laat de zoete geur van de bloemen de meeste insecten koud.
Daarom is de sering geen magneet voor insecten
Met zijn talloze bloemen tovert de sering tijdens de bloeiperiode een magische flair op in elke tuin. Niet alleen qua kleur zijn de volledig opgehangen struiken van deze plant een sensatie. Ze stralen ook een aromatische geur uit. Zelfs als je wat takken van de sering afsnijdt en in de vaas bewaart, is deze geur nog steeds merkbaar.
Eigenschappen van lila bloemen
- Plant draagt volle bloeiwijzen
- Bloemen stoten aromatische geur uit
- Nectar en sap smaken te bitter voor insecten
Dit roept de vraag op waarom bijen en hommels meestal niet op de planten landen. Omdat de plant giftige stoffen bevat, smaken het sap en de nectar niet zoet, maar bitter. Daarom wordt de plant vermeden door insecten. Dus als je veel bijen wilt ondersteunen, moet je ook andere bijpassende bloemen in je tuin zetten. Als u wilt genieten van bloemen maar geen last wilt hebben van bijen, is de sering een ideale keuze.
Deze dieren hebben last van lila
Er zijn enkele dieren die zich toch precies op de sering richten. Deze omvatten soms de horzels. Ze helpen zichzelf aan de schors van de sering. Van de gegeten delen van dit materiaal bouwen de dieren hun nesten. Omdat horzels echter zo zeldzaam zijn dat ze zelfs beschermd zijn, gebeurt dit niet vaak.
Een ander dier dat de sering nadert, is de dikbekkever. Dit is een nachtkever die de bladeren van de plant eet en zijn eieren in de grond onder de sering legt. Wanneer de larven uitkomen, voeden ze zich met de wortels van de plant en bedreigen zo de gezondheid ervan. Dus je moet handelen en de plaag bestrijden. De meest effectieve maatregel in dit geval is de toepassing van nematoden. Deze zijn een natuurlijke vijand van de larven van de kever.